Bijzondere mensen, bijzondere praktijken

Het Netwerk

FysioNetwerk is een dynamisch, vakinhoudelijk en internationaal netwerk met het oog op de ontwikkelingen in het gezondheidssysteem

FysioNetwerk coordineert de conceptuele ondersteuning, samenwerking en netwerkactiviteiten van fysiotherapiepraktijken, revalidatiecentra en klinieken met de volgende doelstellingen:

  • Verbetering van de kwaliteit van actieve, preventieve en revaliderende fysiotherapie
  • Intensivering en netwerken van revalidatieprocessen in de gezondheidszorg
  • Implementatie van transparante en argumentatieve revalidatieprocedures
  • Vermijden van ziekteverzuim door ziekte met workhardeningsconcepten
  • Preventie van recidiven door intensieve coaching volgens het belasting-/ belastbaarheidsmodel

Zowel de organisatiestructuur, het softwareaanbod alsook de concept ontwikkeling worden gecoördineerd, verder ontwikkeld en / of aangepast aan de netwerkpraktijken.

Binnen FysioNetwerk Nederland werken op landelijk niveau een groot aantal praktijken samen. Een van de doelen hierbij is het samen vorm geven aan de beste therapie en training bij bepaalde specifieke aandoeningen. Voor een groot aantal aandoeningen zijn inmiddels specifieke programma's ontwikkeld.

Reeds ontwikkelde concepten en apps /systemen zijn te vinden onder de respectieve navigatiepunten:Welke vakinhoudelijke apps kunnen u in de moderne actieve fysiotherapie ondersteunen.

w

 

SmartFysio
SmartFysio is een internationaal werkinstrument voor fysiotherapeuten. Het biedt structuur en informatie in relatie tot het behandelproces.
Daarnaast levert het waardevolle documenten voor de patiënt in het kader van informatievoorziening en zelfmanagement.
Verder naar...
FysioWorkout Huisoefeningen
Meer dan 2.000 oefeningen samengesteld door specialisten, uit de praktijk voor de praktijk.
Eigen oefeningen eenvoudig in het systeem uploaden.
Verstuur praktische gezondheidtips in de vorm van een e-mail nieuwsbrief met praktijklogo
Door de handige e-mail functie wordt Uw administratie duidelijk verminderd.
Verder naar...
Rug- en Nek-Armtriatlon
Binnen FysioNetwerk Nederland werken op landelijk niveau een groot aantal praktijken samen. Een van de doelen hierbij is het samen vorm geven aan de beste therapie en training bij bepaalde specifieke aandoeningen. Voor een groot aantal aandoeningen zijn inmiddels specifieke programma's ontwikkeld.
Verder naar...
Nek-Armtriatlon
Snelle ontwikkelingen vereisen nieuwe therapieën!
Met de nek- armtriatlon, net als met het rugtriatlonsysteem, is een intensieve work-hardening-training ontwikkeld.
Verder naar...
Therapie Manager
Training reduziert den Medikamentenverbrauch.
Der Therapie Manager zeigt die ideale Verknüpfung von digitaler Technik und moderner Medizin. Hierbei steht die Patientensicherheit an erster Stelle. Training als Behandlung von Erkrankungen wie Diabetes oder COPD ist in anderen europäischen Ländern anerkannt und üblich.
Verder naar...
Backsupport
Verschillende factoren voor het evalueren van een patiënt met rugklachten worden gevisualiseerd in dit 12 maanden durende programma. Deze zogenaamde digitale anamnese kan bijvoorbeeld tijdens het rugtriatlonprogramma worden uitgevoerd. De backsupport kan 4-6 per jaar worden uitgevoerd.
Doelstruktuur Training
De Tissuegrader is als prognose-tool samen met de target tissue training een nieuwe dimensie in de moderne fysiotherapie. Naast de zogenaamde spiercorsettraining wordt de geblesseerde structuur zelf ook middelpunt van de behandeling.
Verder naar...
Functioneel testen
Een fysiotherapie praktijk moet zich in de hedendaagse markt profileren. Niet alleen bij bestaande clienten, maar ook bij potentiele klanten.
Daarbij is het belangrijk om je eigen doelgroepen, die je wilt aantrekken, te bepalen.
Door middel van het programma “Functioneel testen” kun je deze doelgroep vervolgens boeien en binden.
Verder naar...
Endocoach
Het Endocoach trainingssysteem is speciaal ontworpen voor de nabehandeling van patiënten met een heup-, knie- en schouder-endoprothese en creëert een optimaal en persoonlijk trainingsplan.
Verder naar...

Wilt u meer weten? Vraag om verdere informatie via onze helpdesk.